Johtajille ja asiantuntijoille

Miten palvelu toimii?

Grand Eleven toimii suorahakutoimiston ja kandidaatin välisenä yhteyskanavana, jossa kandidaatti antaa uraansa liittyviä tietoja sekä ilmaisee kiinnostuksen uudesta positiosta – luottamuksellisesti. Pääset syöttämään tietosi palveluun ainoastaan silloin, kun olet vastaanottanut Grand Elevenin asiakkaan eli suorahakutoimiston lähettämän henkilökohtaisen kutsun.

Grand Elevenin avulla suorahakutoimistot voivat ottaa yhteyttä sopiviin henkilöihin entistä tehokkaammin ja ehdokkaat voivat puolestaan ilmaista halukkuutensa uuteen tehtävään (tai useampiin uusiin tehtäviin).

Grand Eleven ehdottaa suorahakua tekeville tahoille sopivia profiileja suomalaisissa yrityksissä ja organisaatioissa toimivista päättävässä asemassa olevista henkilöistä, mutta ei paljasta näiden henkilöllisyyttä ja kiinnostusta tehtävän vaihtoon ennen ehdokkaan antamaa suostumusta.

Jos olet saanut kutsun, sinun kannattaa ehdottomasti syöttää tietosi Grand Eleven -palveluun ja antaa sitä käyttäville suorahakuyrityksille lupa tietojesi katseluun.

Ketkä pääsevät tietoihin käsiksi?

Grand Eleven toimii yhteistyössä johtavien suomalaisten suorahakuyritysten sekä rekrytointiammattilaisten kanssa. Toimintamme on luottamuksellista, joten emme voi julkistaa asiakkaidemme nimiä, mutta voit tutustua Suomessa toimiviin suorahakuyrityksiin esimerkiksi osoitteessa suorahakuyritykset.fi ja fex.fi.

Ehdokkaiden nykyiset työnantajat eivät missään vaiheessa näe kyseisestä yhtiöstä olevien ehdokkaiden tietoja. Ehdokas voi milloin tahansa kieltäytyä vastaanottamasta kutsuja ja poistaa tietonsa hakujärjestelmästä.

Grand Eleven –palvelu on ainutlaatuinen ja se on rakennettu erityisesti mahdollistamaan kohdennetut ehdokaskartoitukset ja kutsujen lähettämisen tietosuojalakia, yksityisyyttä ja hyviä tapoja kunnioittaen.

1

Ehdokkaan henkilöllisyys on täysin suojattu siihen asti kunnes hän antaa erikseen luvan tietojensa näyttämiseen rekrytoijalle.

2

Ehdokkaat voivat jättää Grand Eleveniin tietojaan vain ja ainoastaan kutsujen perusteella.

3

Ulkopuoliset, kuten esimerkiksi ehdokkaiden nykyiset työnantajat, eivät missään vaiheessa näe kyseisestä yhtiöstä olevien ehdokkaiden tietoja.

Mitä on suorahaku eli headhunting?

Suorahaku eli headhunting tarkoittaa toimintaa, jossa avoimesta positiosta (työpaikasta) ei ilmoiteta julkisesti, vaan sopivia ehdokkaita etsitään aktiivisesti esimerkiksi julkisista tiedonlähteistä, ja heihin otetaan suoraan yhteyttä ja tiedustellaan heidän kiinnostustaan kyseiseen positioon. Tuleva työnantaja voi esimerkiksi antaa toimeksiannon suorahakuyhtiölle (headhunting-yhtiö), joka etsii positioon pätevät ehdokkaat, haastattelee heidät, ja esittelee sopivimmat heistä asiakkaalle. Tuleva työantaja tekee aina itse lopullisen ratkaisun siitä kuka positioon valitaan.

Tyypillisesti headhunter kartoittaa useita kymmeniä, jopa satoja päteviä ehdokkaita, haastattelee heistä 10-20 parasta, ja lopulta esittelee heistä asiakkaalle 3-7 henkeä.

Perinteinen toimeksiantopohjainen suorahaku yleistyy rekrytointitapana jatkuvasti. Lisäksi yritykset ovat myös alkaneet ottaa headhuntereita suoraan omaan palvelukseensa etsimään organisaatiolle uusia resursseja.

Tänä päivänä suuri osa jopa jo asiantuntijatason positiosta ei koskaan tule julkiseen hakuun, ylimmän johdon positioista puhumattakaan. Voidaankin sanoa, että mitä houkuttelevampi positio, sitä useammin se täytetään suorahaun avulla.